En Bättre app?

 

Det här var en riktigt rolig uppgift dock hade jag ett ”företag” som kändes svårt att göra ett alternativ på. Så fick göra en skatteverket make over. Jag gick på och raljerade väldigt hårt hur värdelös deras app är och att man inte kunde deklarera.
Hade inget problem att göra en lo-fi prototyp och layouten kändes genomförbar på den tiden vi hade.

Att jag ”valde” skatteverket hade visa fördelar dom hade redan ett bestämt färgmönster logga så jag slapp lägga fokus på det.
Det heter ju kill your darlings och det borde jag verkligen ha gjort la alldeles för stort fokus på att komma på en snygg funktion för att deklarera och leta ikoner till att genomföra min första ide.
Detta hade jag kanske kommit framtill tidigare men gruppsamarbetet funkade inte vidare bra utan jag borde ha vart tydligare men att jag behövde bolla idéer mer.

 

Den första iden jag hade var att göra en startskärms inspirerad (ios).

IMG_6063 IMG_6064 IMG_6065beta

Men blev alldeles för få ikonerna och mycket ”negativspaces” men med en idiot enfaldighet satt jag och gjorde nya ikooer och trodde att det skulle bli bättre. Gjorde ikoner för faceboom och andra socialmedier men tyckte att det fyllde någon funktion på en huvudskärm utan att det kanske

Så när jag kom på att jag skulle hoppa över att en ”

 

 

funktionsida” där man kan deklarera så la jag fokus på dom andra sakerna jag vill göra.

Jag använda dom befintliga färgerna som skatteverket använder och valde att använda en mörkare färg till faden.

Det här var en rolig uppgift skulle dock vart roligare att göra ett annat företag än skatteverket jag låste mig alldeles för mycket och det blev ett resultat som visst känns fräschare men och mer ljust men inte mer än så.

Det jag har lärt mig av det här är att jag måste våga publicera saker och be om hjälp av andra att alltid ha minst 2 dagar kvar om allt skulle skita sig och att kill your darlings. Lägga fokus på rätt saker.