Kanelbullar

kladdkakor o andra godsaker

Du kan göra själv om du inte vill spara tid.

kanelbröd


Random Name

Svenskbotten

Dansktopping

Inte ens bron spöar denna collab=)

Kanelbulle


Random Name

Klassiker

Nannes Favorit'

Perfekt till kaffet

Crazy


Random Name

Kanel

Choklad

Maraäng

Recept

Make and Bake!

New York
1 Portioner

Kanelbulle

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g färsk jäst (den blå varianten)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 11 dlvetemjöl special

Fyllning

  • 200 g mjukt smör (bredgott)
  • 1 dl råsocker
  • 1-2 msk kanel
  • Ägg till pensling
  • 2 dl sirap + 1 msk vatten
  • strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)

Gör så här

  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter.
  4. Spara lite mjöl till utbakningen.
  5. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.
  8. Bred smöret på degen och strö över råsocker och kanel - blandat med frön frön vaniljstång (om du har) och pudra över kanel.
  9. Vik degen till ett dubbelvikt ark och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.
  10. Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).
  11. Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter).
  12. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  13. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
New York

Kanelbulle

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g färsk jäst (den blå varianten)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 11 dlvetemjöl special

Fyllning

  • 200 g mjukt smör (bredgott)
  • 1 dl råsocker
  • 1-2 msk kanel
  • Ägg till pensling
  • 2 dl sirap + 1 msk vatten
  • strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)

Gör så här

  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter.
  4. Spara lite mjöl till utbakningen.
  5. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.
  8. Bred smöret på degen och strö över råsocker och kanel - blandat med frön frön vaniljstång (om du har) och pudra över kanel.
  9. Vik degen till ett dubbelvikt ark och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.
  10. Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).
  11. Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter).
  12. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  13. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
New York

Kanelbulle

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g färsk jäst (den blå varianten)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 11 dlvetemjöl special

Fyllning

  • 200 g mjukt smör (bredgott)
  • 1 dl råsocker
  • 1-2 msk kanel
  • Ägg till pensling
  • 2 dl sirap + 1 msk vatten
  • strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)

Gör så här

  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter.
  4. Spara lite mjöl till utbakningen.
  5. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.
  8. Bred smöret på degen och strö över råsocker och kanel - blandat med frön frön vaniljstång (om du har) och pudra över kanel.
  9. Vik degen till ett dubbelvikt ark och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.
  10. Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).
  11. Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter).
  12. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  13. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Kontakt

Just Halla!

Vill du något.

stockholm

Telefon:08 128 591 15

Email: mail@allagillarbullar.com